Voor zover bekend hebben twee oorlogsslachtoffers in het voetbal 13 november als geboortedag. Ook zijn er twee voetballers op de 13e november omgekomen.

Arend van der Horst

Op 13 november 1893 was in Schoonhoven de geboorte van Arend van der Horst. Samen met zijn hele gezin werd hij op 23 april 1943 vermoord in Sobibor. Hij was donateur van Feyenoord, waar zijn zonen Machiel, David en Salomon lid van waren. Geen van deze namen staan op het KNVB-monument.

Meer informatie bij Oorlogsbronnen staat hier.

David de Leeuw

Op 13 november 1910 werd David de Leeuw geboren in Amsterdam. Hij werd op 28 februari 1943 Auschwitz vermoord, 33 jaar oud.

Hij was scheidsrechter voor de KNVB. Zelf was hij lid van TWM in Amsterdam. Zijn naam staat niet op het KNVB-monument. Deze gegevens werden opgestuurd door zijn zoon Samuel, net als de foto.

Meer informatie bij Oorlogsbronnen staat hier.

Hendrik van Rijsbergen

Hendrik van Rijsbergen was lid van voetbalclub Sliedrecht uit de gelijknamige plaats. Op 13 november 1944 werd hij gedood in Amsterdam, 22 jaar oud. Zijn naam staat op het KNVB-monument

Meer informatie bij Oorlogsbronnen staat hier.

Dirk Dorland

Op 13 november 1944 werd Dirk Dorland vermoord in Neuengamme, 24 jaar oud. Hij is herbegraven op het Nederlands ereveld in Osnabrück.

Hij was lid van voetbalclub Hertog Hendrik uit Arnhem. Zijn naam staat op het KNVB-monument.

Meer informatie bij Oorlogsbronnen staat hier.