Voor zover bekend hebben vier omgekomen voetballers in oorlogstijd 24 januari als sterfdag. Tips, vragen en reacties hier.

Samuel Baggers

Op 25 januari 1943 werd Samuel Baggers vermoord in Auschwitz na de deportatie van Het Apeldoornsche Bosch, 65 jaar oud. Hij was lid van voetbalclub HEDW uit Amsterdam, nu WV-HEDW.

Zijn naam staat op het KNVB-monument.

Zijn pagina bij Oorlogslevens staat hier.

Siewert Snijder

Op 25 januari 1945 kwam Siewert Snijder om het leven bij een treinongeluk in het Duitse Falkenberg, 40 jaar oud. Hij was lid van Veendam 1894 in Veendam.

Snijder speelde in het kampioenselftal van het Noorden in het seizoen 1931-1932. Ter nagedachtenis heeft de familie Snijder in 1960 aan Veendam 1894 een wisselbeker beschikbaar gesteld voor de A-junioren, in 1960 verloren bij een brand in het clubgebouw verloren. Het toernooi heeft tegenwoordig het Alders Toernooi.

De naam van Snijder staat op niet het KNVB-monument.

Zijn pagina bij Oorlogslevens staat hier.

Jacobus Petrus Scheenaard

Op 25 januari 1945 werd Jacobus Petrus Scheenaard doodgeschoten tijdens een razzia, 40 jaar oud. Hij was lid van RKAVV uit Leidschendam.

Zijn naam staat niet op het KNVB-monument.

Hij heeft geen pagina bij Oorlogslevens.

Meer bij WO2 slachtoffers staat hier.

Josephus Leonardus Welzen

Op 25 januari 1946 kwam Josephus Leonardus Welzen om het leven in Serdang, Indonesië, 20 jaar oud. Hij was lid van Limburgia uit Brunssum.

Zijn naam staat op het KNVB-monument.

Zijn pagina bij Oorlogslevens staat hier.

Totaal: € -