In de lijst van duizenden oorlogsslachtoffers van het Nederlandse voetbal vinden we soms complete families, die zijn vermoord. Zo zien we in Assen bij Achilles 1894 drie omgekomen leden met de achternaam Magnus, een grote slagersfamilie, oorspronkelijk uit Smilde. Tips, vragen en reacties hier.

Eerder dit jaar startte de Stichting Struikelstenen Assen een zoektocht naar nabestaanden van de leden van de familie Magnus. Ze speelden ook een rol in het stedelijke voetballeven, zo blijkt uit ons onderzoek.

Jacob (1919) en Heiman (1921) waren broers en woonden bij elkaar in de Rolderstraat in Assen, het stedelijke centrum voor Joodse bedrijvigheid. Jacob werd in 1944 vermoord in Schwarzheide en Heiman in 1945 in Bergen-Belsen. David (1918) was hiervan geen directe familie. Hij woonde in Smilde en werd in 1942 vermoord in Auschwitz.

Hun namen staan niet op het KNVB-monument in Zeist, maar sinds 1964 wel op het clubmonument van Achilles. Om deze mensen niet te vergeten, zoeken we nog meer informatie – reacties hier.