Het clubmonument van de Asser Boys

Het monument  van de Asser Boys werd in 1953 onthuld. Oorspronkelijk was de gedenkplaat aangebracht op het kleedhok aan het Stadsbroek. In 1966 werd de plaat aangebracht op een zwerfkei en verplaatst naar de Houtstraat.  In 1999 is het monument met de voetbalvereniging meeverhuisd naar de Lonerstraat. Deze foto is via Wikimedia.

Lees meer

Fake Jagt gedood

Op 22 oktober 1943 werd Fake Jagt gedood bij een bombardement op de Duitse stad Kassel door de Britse Area Bombing Directive. Daarbij kwamen 10.000 mensen om het leven, waarmee het één van de meest dodelijke bombardementen werd op Duits gebied. De brand in de compleet verwoeste stad duurde zeven dagen. Er waren nog twee slachtoffers uit Assen, beide lid van een stedelijke voetbalclubs. Hilbrand Hofman speelde bij Achilles 1894. Jan Zoet was van Asser Boys. Hofman werd 21 jaar

Lees meer

Arbeidsinzet

De Arbeidsinzet oproep voor mannen tussen 18 en 35 jaar in Nederland kwam op 7 mei 1943. Ze moesten gedwongen in Duitsland werken. Ook Fake Jagt moet naar Duitsland.

Lees meer

De Duitse inval

Op 10 mei 1940 is de Duitse inval in Nederland. Fake is dan 19 jaar en woont in Assen. Hij is lid van voetbalclub de Asser Boys.

Lees meer