Meedoen?

Meedoen?

Zit je zelf bij een voetbalclub en wil je eens uitzoeken wat daar in de oorlogsjaren is gebeurd? Zoek je als geschiedenisstudent naar een geschikt onderwerp voor een afsluitend onderzoek? Wil je als scholier een heel bijzonder werkstuk schrijven? Of ben je gewoon geïnteresseerd geraakt in dit onderwerp? Alle hulp is welkom, want de zoektocht naar de duizenden oorlogsslachtoffers in het voetbal loopt tot eind 2022. Het maakt dan niet uit of je een professioneel historicus bent of helemaal nieuw in het vak.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met sporthistoricus Jurryt van de Vooren, de coördinator van dit project. Je kan ook altijd vragen stellen over de namen op het monument of over andere voetballers van wie je weet dat ze zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog.

Schrik niet terug als je nog nooit eerder zulk onderzoek hebt gedaan. We willen je graag helpen. We kunnen je ook in contact brengen met de archieven met wie we samenwerken. Kijk alvast naar dit filmpje van Oorlogslevens om een idee te krijgen hoe zo'n onderzoek gaat. En dat het makkelijker is dan je denkt, ook zonder een universitaire opleiding.

Verder lezen: sport in de oorlog

Lees ook het boek over sport in de Tweede Wereldoorlog – hier.

Steun dit project

Met donaties maak je dit onderzoek mogelijk. Elke bijdrage is welkom.Donate € -


START METEEN MET ZOEKEN

IN TWEE STAPPEN KLAAR