Er staan 2212 namen op het KNVB-monument. Met twee stappen kan je erachter komen of er ook mensen van eigen club op staan of misschien zelfs wel uit je eigen familie. 

STAP 1

Op deze kaart is aangegeven hoeveel oorlogsslachtoffers de KNVB had per plaats, zoals vermeld op het monument in Zeist. Hoe groter de bol, hoe meer omgekomen voetballers. In Amsterdam vielen de meeste slachtoffers, waar in de regio Limburg werd getroffen in heel veel verschillende plaatsen. Ga met je cursor naar de bol om te zien hoeveel  omgekomen voetballers uit jouw regio op het KNVB-monument staan vermeld.

STAP 2

Voer in onderstaand zoeksysteem een term in om de namen te achterhalen op het KNVB-monument. Je kan kiezen uit de plaats van de club, de naam van de club en de achternaam van het oorlogsslachtoffer.

KLAAR!

Na deze twee handelingen weet je of er iemand op het KNVB-monument staat van je eigen club of uit je eigen omgeving. Inmiddels is al gebleken dat lang niet alle omgekomen voetballers hierop staan vermeld. Er zijn al honderden namen gevonden van oorlogsslachtoffers, die niet zijn vermeld. Ook naar deze namen zijn we op zoek. Daar hebben we ook jouw hulp bij nodig.

VRAGEN, OPMERKINGEN, TIPS?

Alle tips en aanvullingen zijn daarom welkom. Ook voor vragen kun je altijd bij ons terecht. Dat kan hier.

HULP, ADVIES, LEZINGEN?

Er zijn inmiddels verschillende steden waar deze informatie wordt gebruikt om nieuwe monumenten te maken om de omgekomen voetballers te eren. Misschien wil je zelf nu ook zo’n eerbetoon maken. Daarbij kunnen wij helpen of advies geven. Indien nodig verwijzen we je naar de archieven voor verdere hulp bij je onderzoek. Verder kunnen we je in contact brengen met de sportredacties in je eigen plaats om je initiatief te ondersteunen.

Tot slot geven wij lezingen en presentaties over het KNVB-monument, die we helemaal kunnen inrichten op de plaatselijke situatie – of het nou om een dorpsclub gaat of de complete provincie.

NOG MEER WETEN?

De grootste informatiebron over oorlogsslachtoffers is Oorlogslevens.nl. De video hieronder geeft uitleg hoe dat werkt. Je zal zien dat dit heel makkelijk is.